Top
keukenblad beton

Betonnen aanrechtblad bij Keukenbladen.nl

Betonnen aanrechtblad, werkblad en keukenblad passend in elk design

Vroeger werd beton alleen gebruikt in de bouw, maar sinds geruime tijd is het eigenlijk niet meer weg te denken uit ons interieur. Een betonnen aanrechtblad wint al jaren aan populariteit. Beton is een robuust een massief materiaal dat zich, door een koel en strak uiterlijk, schitterend aanpast in elk design. Steeds meer gerenommeerde keukenzaken nemen dan ook betonnen aanrechtbladen op in het assortiment.

Zanati Betonblad

Trendy industriële uitstraling met een betonnen aanrechtblad

Beton is een natuurproduct pur sang en vertoont ook alle kenmerken daarvan: verschillende structuren, haarscheurtjes en lichte en donkere delen. Het is een natuurproduct met een trendy, industriële uitstraling. Beton is van nature ruw, wat de betonnen werkbladen haar mooie uitstraling geeft. Omdat een ruwe oppervlakte niet praktisch werkt , wordt het aanrechtblad met een speciale coating bewerkt. Het betonnen aanrechtblad wordt hierdoor glad en wordt tegelijkertijd beschermt tegen vlekken, zonder dat de trendy  uitstraling verloren gaat.

Ontwerp uw eigen keukenblad van beton - op maat geleverd

Betonnen keukenbladen zijn maatwerk ontwerpen, er zijn geen standaardmaten. De bladen worden vervaardigd vanuit op speciale wijze vervaardigde mallen, wat alle ruimte geeft voor creativiteit en maten. De werkbladen zijn in meerdere diktes leverbaar en aan de randen kan een strip natuursteen worden gelijmd, bijvoorbeeld als waterkering. Verder kunnen de randen op vele manieren worden bewerkt.

Fraaie combinaties met een aanrechtblad van beton

Met een aanrechtblad van beton kunnen fraaie combinaties worden gemaakt van verschillende toepassingen in hetzelfde materiaal. In de keuken kunnen zowel het aanrechtblad als de achterwand, maar ook het werkblad op het kookeiland en de vensterbanken en tafels in één soort worden uitgevoerd. Er zijn talloze uitvoeringen denkbaar zoals bijvoorbeeld dikte, afwerking, randdetails en vorm.

Voordelen van betonnen keukenbladen

Het vervaardigen van een betonnen keukenblad is een milieuvriendelijk proces, zowel tijdens het productieproces als in het gebruik. Beton is uiterst duurzaam, gaat bijzonder lang mee en is eenvoudig te recyclen. Tijdens de productie van beton komen geen schadelijke stoffen vrij en de restproducten lenen zich goed voor recycling. Met de keuze voor een aanrechtblad uit beton kiest u ook voor een schoner milieu.

De voor en tegens van de betonnen keukenbladen

De voordelen van een betonnen keukenblad :

  • Trendy industriële uitstraling
  • Hard
  • Hittebestendig
  • Slijtvast
  • Verkrijgbaar in vele kleuren

De nadelen van een betonnen keukenblad :

  • Minder stootvast
  • Gewicht
  • Poreus
  • Vlekgevoelig voor bijtende middelen

Betonnen keukenblad

Benieuwd naar Betonnen aanrecht- en werkbladen?

Laat samen met u uw wensen in kaart brengen voor uw droomkeuken. Wilt u advies van een professional ? Onderstaande bedrijven helpen u graag !

logo-pelma-keukens

Betonnen aanrechtblad

Liefhebbers van de moderne, minimalistische keuken vallen vaak op een betonnen aanrechtblad. Een betonnen aanrechtblad heeft door zijn matte toplaag een robuuste, industriële uitstraling. Voor de luxere keuken leent een betonnen aanrechtblad zich ook uitstekend. Het betonnen aanrechtblad is er in 'light beton' en 'beton met terrazzo'.