Top
keukenblad-composiet

Composiet aanrechtblad bij Keukenbladen.nl

Een composiet aanrechtblad is een juweel in de keuken

Een composiet aanrechtblad weerspiegelt de natuurlijke rijkdom van kwarts. De schitterende kristalachtige uitstraling wordt extra geaccentueerd door de manier waarop het materiaal bewerkt is. Een juweel in uw keuken waar u jarenlang van kunt genieten.

Composiet aanrechtblad

Een composieten aanrechtblad vergt bijna geen onderhoud

De natuurlijke bestanddelen geven het composiet een mooie, strakke uitstraling. Het is zo dicht en slijtvast dat het de meeste steensoorten overtreft en bovendien bijna onderhoudsvrij is. Een composiet aanrechtblad is kras- en vlekbestendig, duurzaam en hygiënisch. Verder is het vriendelijk in onderhoud en in hoge mate hittebestendig.

Antibacteriële keukenbladen met een aanrechtblad van composiet

Composiet is een hygiënisch kwartsoppervlak met tal van toepassingsmogelijkheden, waaronder aanrechtbladen. Kwarts is één van de hardste en mooiste natuurlijke materialen die er op aarde te vinden zijn. Vanuit het natuursteen composiet worden antibacteriële keukenbladen vervaardigd. Een van de bekendste producenten is Silestone, Made by Cosentino.

Composiet aanrechtblad

Avant-garde design keukenbladen

Een keukenblad uit composiet combineert de eigenschappen van natuursteen met de innovatieve kenmerken van een avant-garde design. Het bestaat voor minstens 95% uit natuurlijk kwarts. De natuurlijke schoonheid hiervan laat een waaier van toepassingen toe, van het mooiste werkblad tot het meest innovatieve commerciële projectblad.

Van composiet naar een aanrechtblad

Composietsteen bestaat voor 95% uit kwartsiet. Dit zijn minuscuul gezuiverde zandkorrels waar kleurpigmenten en granietkorrels aan worden toegevoegd. Deze samenstelling wordt in grote silo's gedeponeerd en met zogenoemde omgekeerde stofzuigers door elkaar geblazen. Hierna loopt dit samen met 5% polyesterhars in een mal. Vervolgens wordt dit geheel onder hoge druk en temperatuur tot plaatmateriaal gevormd. Na dit proces wordt de ruwe plaat op dikte gekalibreerd , waardoor de plaat overal exact even dik is. Daarna wordt de hele plaat gepolijst tot de bekende hoogglans of gezoet voor een prachtige zijdeglans. De aanrechtbladen zijn leverbaar in vele kleuren zoals anticato (ook wel antiqued, antiek, leatherlook of gebrand genoemd.)

Composiet spoelbak

Mogelijke uitvoeringen van een composieten aanrechtblad

De samenvoeging van kunststof en mineralen (natuursteen korrels) wordt composiet genoemd. De verschillende verhoudingen tussen de materialen geven andere kwaliteiten. Het meest komen kwartscomposiet, harsgebonden steenkorrels en zogenaamde volkunststof composiet voor. Er zijn talloze uitvoeringen denkbaar betreffende de natuursteensoort, bijvoorbeeld dikte, afwerking, randdetails en vorm.

Fraaie combinatie mogelijkheden met een natuurstenen keukenblad

Met natuursteen, waaronder graniet, keramiek en composiet, kunnen fraaie combinaties worden gemaakt van verschillende toepassingen in hetzelfde materiaal. In de keuken kunnen zowel het aanrechtblad als de achterwand, maar ook het werkblad op het kookeiland en de vensterbanken in één soort worden uitgevoerd.

Kosten van een composiet aanrechtblad

Keukenbladen uit composiet zijn in de loop der jaren steeds in prijs gedaald. De prijs hangt af van de mate waarin natuursteen korrels voorhanden zijn in relatie met de vraag wereldwijd, de steeds lagere kosten van productie door efficiëntere productie methoden en de productie uit nieuwe landen.

De voor en tegens van een composiet keukenblad

De voordelen van een natuurstenen keukenblad uit composiet:

  • Krasvast
  • Stootvast
  • Slijtvast
  • Dichte structuur
  • Verkrijgbaar in vele kleuren

De nadelen van een natuurstenen keukenblad uit composiet:

  • Gevoelig voor hitte
  • Gevoelig voor bijtende middelen

Ontwerp uw eigen aanrechtblad van composiet - Op maat geleverd

Natuursteenbladen is maatwerk, er zijn geen standaardmaten. Bladen worden uit grote platen gezaagd en zijn hier dus van afhankelijk. De afmetingen zijn afhankelijk van de technische eigenschappen van de steen en het opdelen van deze platen, wat alle ruimte geeft voor creativiteit. Bladen zijn in meerdere diktes leverbaar en aan de randen kan een strip natuursteen worden gelijmd, bijvoorbeeld als waterkering. Verder kunnen de randen op vele manieren worden bewerkt, zoals behakken, afschuinen en afronden.

Composiet design