Top
keukenblad glas

Aanrechtblad uit gehard glas op keukenbladen.nl

Met de keuze voor een glazen aanrecht-, werk- en keukenblad kiest u voor een luxe en exclusieve uitstraling.

Als u aan glas denkt kunnen wij ons voorstellen dat u niet direct aan uw keukenblad denkt. Glas wordt doorgaans verticaal toegepast, maar het kan ook uitstekend in een liggende positie worden toegepast. Wat dacht u bijvoorbeeld van een glazen werkblad met achterwand in uw keuken?

Glazen keukenblad

Exclusieve gehard glazen aanrechtbladen door geëtste platen en afgewerkte onderzijden.

Bepaalde glassoorten lenen zich zeer goed om als aanrechtblad te dienen. Met een kras werende geëtste bovenzijde en een in kleur gelakte onderzijde ontstaat een aanrechtblad dat uniek is in haar soort, hygiënisch en zeer functioneel. Ook is een glazen werkblad uniek; door het glas speciaal te etsen wordt het krasbestendig. Het aanrechtblad geeft de keuken een geheel eigen betekenis door haar exclusieve identiteit en voldoet aan alle esthetische eisen, waaraan een aanrechtblad moet voldoen.

Een glazen aanrechtblad wordt gemaakt van thermisch gehard glas. Dit glas wordt verhit tot ca. 650°C, waarna het wordt afgekoeld door gestuwde koude lucht. Thermisch gehard glas is vele malen sterker dan normaal glas en kan moeilijk breken. Glazen aanrechtbladen zijn meestal ca. 10 mm dik.

De grote charmes van een glazen keukenblad

detailfoto-van-een-keukenblad-uit-gehard-glasGlas leent zich uitstekend als blad en achterwand van keukens. Gehard veiligheidsglas is vijf maal sterker en kan de thermische spanningen van het kookgedeelte dan ook eenvoudig verdragen. Een  kleurcoating maakt duurzame verlijming mogelijk. Ook glazen bladen worden op maat gemaakt , inclusief sparingen voor kranen, kookplaat en spoelbak passend bij uw situatie. Glazen bladen worden standaard geslepen, gehard en de kleur wordt in het glasoppervlak geëmailleerd.

Fraaie combinaties met een gehard glazen keukenblad

Met glas kunnen fraaie combinaties worden gemaakt van verschillende toepassingen in hetzelfde materiaal. In de keuken kunnen zowel het aanrechtblad als de achterwand, maar ook het werkblad op het kookeiland en de vensterbanken in één soort worden uitgevoerd. Er zijn talloze uitvoeringen denkbaar betreffende de glassoort, bijvoorbeeld dikte, afwerking, randdetails en vorm.

Glazen keukenbladen hebben eigen voor- en nadelen:

Meer dan bij andere typen keukenbladen is een glazen aanrechtblad gevoeliger voor snijden en krassen. Om krassen te voorkomen dient u direct contact tussen metaal (zoals bijv. pannen) en het glazen blad te voorkomen. Het gebruik van een snijplank is dan ook aan te raden. Glas is hygiënisch en makkelijk in onderhoud door het gladde oppervlak en is daarmee ideaal voor in de keuken.

Glazen aanrechtbladen kunnen vele jaren mee met een geschatte levensduur van wel 20 jaar. Echter kan na verloop van tijd kleurverschil ontstaan door UV-straling van de zon. Ook zijn de randen van het blad gevoelig voor stoten.

De voordelen van een geharde glazen keukenblad :

  • Exclusieve uitstraling
  • Hard
  • Hygiënisch
  • Verkrijgbaar in vele kleuren

De nadelen van een geharde glazen keukenblad :

  • Gevoelig voor krassen
  • Stootgevoelig
  • Poreus
  • Vlekgevoelig voor bijtende middelen

Benieuwd naar gehard glazen aanrecht- en werkbladen?

keukenblad-uit-glas-zorgt-voor-een-exclusieve-uitstraling

Laat samen met u uw wensen in kaart brengen voor uw droomkeuken. Wilt u advies van een professional ? Onderstaande bedrijven helpen u graag !

Keuken-Hof Keukens

De bijzondere oppervlaktestructuur maakt dat het glas krasvast is. Daarnaast is het sterk, onderhoudsarm en hittebestendig. Kortom; uitermate geschikt voor keukenbladen. Glas Reliëf bestaat uit thermisch gehard floatglass en is in vijf prachtige kleuren verkrijgbaar. De kleur wordt verkregen door een industriële laklaag aan de onderzijde met een beschermfolie.