Top
keukenblad-keramiek

Keramiek aanrechtblad, werkblad en keukenblad bij Keukenbladen.nl

Trendy keramiek aanrechtblad wordt steeds populairder

Bent u op zoek naar een trendy aanrechtblad die steeds populairder wordt? Een keramisch aanrechtblad is al weer een tijdje op de markt, toch lijken de consumenten nu pas het aanrechtblad van keramiek echt te ontdekken. Net als met de meeste nieuwe producten hebben keramische aanrechtbladen even tijd nodig gehad. Nu de keukenzaken zien dat de keramische aanrechtbladen, werkbladen en keukenbladen in populariteit toenemen, worden de keramische natuurstenen bladen steeds vaker aan het assortiment toegevoegd.

Keukenblad keramiek

Eigenschappen en onderhoud van een keramisch aanrechtblad, keukenblad of werkblad

Keramiek kan het beste omschreven worden als een materiaal wat wordt gevormd door het versmelten van minimaal twee elementen ( klei en porselein ) poeder tot een extreem hard en glad materiaal. De natuurlijke bestanddelen geven een keramisch keukenblad een mooie, strakke uitstraling. Het is zo dicht en slijtvast dat het de meeste steensoorten overtreft en bovendien bijna onderhoudsvrij is. Een keramisch aanrechtblad is kras- en vlekbestendig, duurzaam, hygiënisch en makkelijk te reinigen. Het is vriendelijk in het onderhoud en is in hoge mate hittebestendig. Hierdoor kunt u de hete pannen of ovenschalen direct na gebruik op het keramisch aanrechtblad plaatsen.

Van keramiek tot antibacteriële keukenbladen

Keramiek heeft een hygiënisch keramisch oppervlak met tal van toepassingsmogelijkheden, waaronder aanrechtbladen, werkbladen en keukenbladen. Keramiek bestaat uit natuurlijke materialen die op kunstmatige wijze zijn gecombineerd,  voornamelijk bestaat het uit porselein en klei. Na onder hoge druk te zijn geperst ontstaan grote platen, waaruit de keramische keukenbladen worden opgedeeld en antibacteriële keukenbladen worden vervaardigd.

keramisch-keukenblad-van-kemie-collectie-ceramistone-xl

Avant-garde design

Een keukenblad uit keramiek combineert de eigenschappen van natuursteen met de innovatieve kenmerken van een avant-garde design en de natuurlijke schoonheid hiervan laat een waaier van toepassingen toe, van het mooiste werkblad tot het meest innovatieve commercieel projectblad.

Combineer met een keramisch aanrechtblad, werkblad of keukenblad

Met natuursteen, waaronder graniet, keramiek en composiet, kunnen fraaie combinaties worden gemaakt van verschillende toepassingen in hetzelfde materiaal. In de keuken kunnen zowel het aanrechtblad als de achterwand, maar ook het werkblad op het kookeiland en de vensterbanken in één soort worden uitgevoerd. Er zijn talloze uitvoeringen denkbaar betreffende de natuursteensoort, bijvoorbeeld in dikte, afwerking, randdetails en vorm.

Prijzen van keramische keukenbladen

Keukenbladen uit keramiek zijn betrekkelijk nieuw, maar wordt door steeds meer partijen in de markt gezet. De meeste fabrikanten van natuursteenbladen hebben de keramische bladen inmiddels in hun productie geïntegreerd. De prijs van een keramisch keukenblad is vergelijkbaar aan de huidige natuursteenbladen uit graniet en composiet, zij het aan de bovenkant van de marktprijzen.

Waarom een keramisch keukenblad? De voordelen en nadelen

De voordelen van een natuurstenen keukenblad uit keramiek:

  • Natuurlijke look
  • Krasvast
  • Kleurvast
  • Dichte structuur
  • Hittebestendig
  • Verkrijgbaar in vele kleuren

De nadelen van een natuurstenen keukenblad uit keramiek:

  • Minder stootvast
  • Prijzig
  • Gevoelig voor bijtende middelen

Ontwerp uw eigen aanrechtblad van keramiek - Op maat geleverd

Natuursteenbladen is maatwerk, er zijn geen standaardmaten. Bladen worden uit grote platen gezaagd en zijn hier dus van afhankelijk. De afmetingen zijn afhankelijk van de technische eigenschappen van en het opdelen van deze platen, wat alle ruimte geeft voor creativiteit. Bladen zijn in meerdere diktes leverbaar en aan de randen kan een strip natuursteen worden gelijmd, bijvoorbeeld als waterkering. Verder kunnen de randen op vele manieren worden bewerkt, zoals behakken, afschuinen en afronden.

keukenblad-keramiek-uit-de-collectie-van-dekker.jpg