Top
keukenblad-massief-hout

Massief houten aanrechtbladen en werkbladen bij Keukenbladen.nl

Keukenbladen uit massief hout zorgen voor een natuurlijke leefruimte

keukenblad-uit-massief-verlijmde-houten-delen-houtsoort-kersen

Massief houten keukenbladen stralen een geheel eigen sfeer en warmte uit. Ze maken de keuken tot een natuurlijke leefruimte in huis. Bij houtbewerking is vakmanschap meesterschap. Dat is te zien aan de uitvoering van massief houten keukenbladen. Of het nu Amerikaans walnoten, teak, Slavonisch eiken, beuken, Amerikaans essen, kersen, esdoorn, sipo mahonie of eiken white wash betreft , zij zijn tijdloos elegant en een verrijking voor ieder interieur.

keukenblad-uit-massief-hout-met-fraaie-randafwerking

Hout geeft al generaties lang het interieur van huizen een natuurlijke, warme uitstraling. Bij een keukenblad van massief hout kunt u kiezen uit verschillende houtsoorten, van licht tot heel donker. Niet alleen heeft elke houtsoort zijn eigen specifieke eigenschappen, zelfs van dezelfde houtsoort is geen enkel blad exact hetzelfde. Evenmin als dat bij bomen het geval is. Houten keukenbladen zijn verkrijgbaar met diverse randafwerkingen, zowel in vlakke uitvoering als met waterkering.

De voor en tegens van een massief houten keukenblad

De voordelen van een houten keukenblad

  • Warme en natuurlijke uitstraling
  • Unieke uitvoering
  • Past in elk interieur
  • Verkrijgbaar in vele kleuren

De nadelen van een houten keukenblad

  • Werking van het materiaal
  • Prijzig
  • Gevoelig voor bijtende middelen

Ontwerp uw eigen keukenblad - op maat geleverd

Massief houten bladen zijn maatwerk, er zijn geen standaardmaten. Massief houten keuken- en tafelbladen worden perfect op de gewenste maat geleverd, in geoliede of gelakte uitvoering.

De opbouw van uw massief eiken werkblad

Massief houten keuken- en tafelbladen worden opgebouwd uit losse lamellen (planken). Deze lamellen zijn gelijk aan de lengte van het houten werkblad dat u besteld. Geen korte stukjes of strookjes maar mooie brede planken, gesorteerd op kleur en structuur. De bladen worden meestal niet opgedikt en zijn tot 5cm als volledig massief werkblad leverbaar. Na het verlijmen van de planken ontstaat een evenwichtig paneel, dat machinaal vlak geschuurd wordt voor toepassing als keukenblad of tafelblad. Massief hout zal altijd blijven werken, maar met de juiste constructie en ondersteunende profielen is het een bijzonder stabiel en degelijk materiaal. Alternatief is meerlaags massief hout om uit dunnere delen een ogenschijnlijk dikker werkblad te verlijmen. Deze technieken verminderen spanning in het werkblad en halen maximaal rendement uit het hout.

Kies voor selectieve houtkap

fsc-keurmerkMeestal is het huidige massief hout afkomstig uit gebieden met een selectieve houtkap en verantwoord bosbeheer. Massief houten werkbladen zijn voor mensen die houden van natuur en het goede in het leven!

 

 

 

Onderhoud van massief houten werkbladen:

Hout is een (vocht)gevoelig materiaal. Daarom moeten de meeste keukenbladen van hout (afhankelijk van de afwerking) regelmatig behandeld worden met een speciale olie. Daardoor blijft het blad mooi en glad en is de kans op vlekken het kleinst. Neem uw keukenblad dagelijks af met een vochtige doek. Verwijder vuil en vlekken direct. Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met een licht vochtige, in terpentine gedrenkte doek

onderhoud-van-een-massief-houten-blad

In elke keuken voelt massief hout zich thuis

Een massief houten blad geeft een warme sfeer. Hout kan uitstekend gecombineerd worden met ieder ander materiaal en past dus perfect in uw keuken. Hout vraag wel meer onderhoud vergeleken met andere materialen, maar dat weegt niet op met de warme natuurlijke uitstraling in uw keuken!

Benieuwd naar een massief houten keukenblad ?

Laat samen met u uw wensen in kaart brengen voor uw droomkeuken. Wilt u advies van een professional ? Onderstaande bedrijven helpen u graag !

logo-verveer-keukens

Hout is een natuurlijk materiaal. Dit geeft elk werkblad dat gemaakt is van hout een uniek uiterlijk. Geen enkel houten werkblad is identiek. Een houten werkblad is opgebouwd uit verschillende lagen. Deze worden lamellen genoemd. Een kwalitatief goed houten werkblad bestaat dus uit losse delen die op een dusdanige manier bevestigd worden dat als het hout gaat werken dit geen problemen geeft.